Γιορτάζοντας τα 10 χρόνια της εταιρείας του, o Lee Broom επιλέγει το μάρμαρο για να δημιουργήσει ένα μοναδικό ρολόι, εμπνευσμένο από τα ρολόγια δαπέδου του παρελθόντος.

Εάν έχετε παρακολουθήσει τις προηγούμενες δημοσιεύσεις μας, θα γνωρίζετε ότι θαυμάζουμε τον Lee Broom για τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει το μάρμαρο.

Γιορτάζοντας τα 10 χρόνια της εταιρείας του, επιλέγει λοιπόν -για άλλη μια φορά- το μάρμαρο για να δημιουργήσει ένα μοναδικό ρολόι, εμπνευσμένο από τα ρολόγια δαπέδου του παρελθόντος. Το Time Machine όπως χαρακτηριστικά ονομάζει το αντικείμενο, θα κατασκευαστεί σε 10 αριθμημένα τεμάχια. Για την κατασκευή, επιλέγεται το μάρμαρο της Carrara – αγαπημένο του σχεδιαστή. Ο μηχανισμός, o οποίος σχεδιάζεται και αναπροσαρμόζεται σε σχέση με τους τυποποιημένους μηχανισμούς από τον ίδιο τον Lee Broom, κατασκευάζεται από μπρούντζο. Χαρακτηριστικά ο σχεδιαστής αναφέρει: «Πάντα ήθελα να σχεδιάσω ένα “ρολόι του παπού”. Ο παππούς και η γιαγιά μου, είχαν ένα στο σπίτι τους και πάντα θαύμαζα τη μεγαλοπρεπή εμφάνιση και τους πολύπλοκους μηχανισμούς του.»

«Ήταν σημαντικό για εμένα να δημιουργήσω κάτι μοντέρνο, σε αντίθεση με τον παραδοσιακό τρόπο προσέγγισης που χαρακτηρίζει συνήθως τα ρολόγια δαπέδου. Έτσι επέλεξα μια πιο μοντερνιστική σιλουέτα, δημιουργώντας αυστηρές γωνίες και ευθείες γραμμές, όμοιες με αυτές της μπρουταλιστικής αρχιτεκτονικής.»

Want to work with us?

Get in touch

SHOWROOM/OFFICES

34o klm. Athinon-Souniou
194 00 Ag. Marina

T. +30 2291 090 779

F. +30 2291 090 274

E.

FACTORY

69o klm. Athinon-Lamias
320 09 Brises Shimatari

T +30 2262 071 946

F +30 2262 071 947

Newsletter

Know what’s new the minute it’s new.

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK