Γλυπτά, που μοιάζουν τόσο αληθινά, που σε κάνουν να αναρωτιέσαι αν είναι όντως φτιαγμένα από μάρμαρο. 

Όταν σκεφτόμαστε γλυπτική με μάρμαρο, συνήθως ταξιδεύουμε κάποιες δεκαετίας ή αιώνες πίσω. Αναλογιζόμαστε τα κυκλαδίτικα ειδώλια, την Αφροδίτη της Μήλου, το Σύμπλεγμα του Λαοκόωντος, τα γλυπτά του Παρθενώνα, το Δαβίδ και την Πιετά του Michelangelo, το φιλί του Rodin, τα γλυπτά του Giovanni Strazza, τη Κοιμωμένη του Χαλεπά, τα γλυπτά της Louise Bourgeois.

Όμως τα ρεαλιστικά γλυπτά του Alex Seton, σου κόβουν την ανάσα! Η πρώτη σκέψη είναι «Αυτό δεν γίνεται να είναι μάρμαρο!». Χρησιμοποιώντας την πλούσια παράδοση της κλασσικής γλυπτικής τέχνης σε συνδυασμό με σύγχρονες -κοινωνικές και όχι μόνο- ανησυχίες, παράγει έργα υψηλότατου τεχνικού ενδιαφέροντος.

Το 2012, παρουσιάζει τη συλλογή Elegy On Resistance. Γλυπτά αντικείμενα τόσο ρεαλιστικά που σε κάνουν να αναρωτιέσαι για το χέρι του καλλιτέχνη. Το κεντρικό έργο της συλλογής (the Soloist) είναι ένα άγαλμα 95x75x70cm από μάρμαρο Carrara, το οποίο –στην παρουσίαση της συλλογής- κάθεται οκλαδόν απέναντι από 4 CCTV κάμερες και από κάποια κρεμασμένα φούτερ. Το άγαλμα, το οποίο φαίνεται να παρακολουθείται μέσα σε ένα κατάστημα με ρούχα, με αυτήν την περίεργη διαλογιστική του στάση, παρουσιάζεται ανεπηρέαστο από την προσπάθεια ελέγχου και παρακολούθησης.

Η συλλογή Refoulement, παρουσιάστηκε το 2014, και σκοπός της είναι να κάνει το κοινό να αναλογιστεί τις προσπάθειες ανθρώπων να φτάσουν στην Αυστραλία με μεγάλο προσωπικό τους ρίσκο.

Το Νοέμβριο του 2015, με τη συλλογή Paper Armada, δημιουργεί ένα installation με 400 μαρμάρινα καραβάκια.

Η απίστευτη δουλειά του Alex Seton, αποτελεί για εμάς τεράστια πηγή έμπνευσης και θαυμασμού, και αποδεικνύει ότι το μάρμαρο, αυτό το σκληρό και άκαμπτο υλικό, μπορεί να πάρει οποιαδήποτε μορφή επιθυμεί να του δώσει ο δημιουργός.

Want to work with us?

Get in touch

SHOWROOM/OFFICES

34o klm. Athinon-Souniou
194 00 Ag. Marina

T. +30 2291 090 779

F. +30 2291 090 274

E.

FACTORY

69o klm. Athinon-Lamias
320 09 Brises Shimatari

T +30 2262 071 946

F +30 2262 071 947

Newsletter

Know what’s new the minute it’s new.

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK